Mystery Gang biográfia

A Mystery Gang 1998-ban alakult és olyan példaképek bemutatásával kezdték, mint Carl Perkins, Johnny Cash vagy Buddy Holly, majd gyorsan a saját dalok felé fordultak. Műsoraik Egri Péter énekes-gitáros szövegeire és dalaira épülnek. Egy Japánban kiadott kislemez után Hot'n Wild Rockabilly Cuts című első albumuk 2001-ben jelent meg, ezt követte 2003-ban a Dig That Rock!, majd 2006-ban a saját szerzeményeket tartalmazó Jungle Fever. Mindhárom album külföldi kiadó gondozásában jelent meg. 2010-ben Live and Wild címmel koncertlemezt adtak ki.

Nemzetközi és hazai sikereik után 2012-ben elérkezett az idő, megjelent első magyar nyelvű Megőrülök Érted című kiadványuk a Grund Recordsnál. 2014-ben jelent meg második magyar nyelvű albumuk a Universal Recordsnál Hello-Hello címmel.

Stílusuk színes, a rockabilly és a rock and roll mellé bejött a garage és a modern nagyváros lüktetését hozó jungle hatás is. Megalakulásuk óta itthon és külföldön több mint 1600 koncertet adtak, köztük olyan jelentőseket is, mint például 2009 januárjában a Művészetek Palotája színpadán bemutatott Privát Buddy Holly Story. 2010-ben sikerrel szerepeltek többek között Londonban, New Yorkban, Milánóban és Párizsban is.

Könnyűzenei munkásságuk mellett filmzenéket is írtak az amerikai Townies és a Till Attila által rendezett Pánik című filmekhez. Az énekes-gitáros Egri Péter pedig Brenner szerepét alakítja Fonyó Gergely Made in Hungária című filmjében.

2014-ben az együttes bekerült A Dal 2014 eurovíziós nemzeti dalválasztó show középdöntőjébe Játssz még jazzgitár című dalukkal.